Behandlinger

Førstegangskonsultasjon:
Dersom det er første gang hunden kommer til behandling så trengs det litt mer tid for å kartlegge symptomer, planlegge en individuell behandling og fylle ut en grundig journal. For å kunne sette opp en riktig behandling er det viktig at jeg får så mye info som mulig om hunden. Det viktigste er en gjennomgang av sykehistorien. Hver minste ting teller, da jeg har sett flere ganger at en ubetydelig skade i feks en klo har ført til muskelplager og feilbelastninger over tid.
Tid: ca 1 time

Massasje inkl laser:
Etter en førstegangsundersøkelse settes det opp et videre behandlingsløp som er spesialtilpasset dette individet. Det fokuseres på å behandle evt plager, og da redusere symptomene for å på sikt gi hunden en balansert hverdag. Det kan brukes både tradisjonell massasje, bindevevsmobilisering og laserterapi i disse behandlingene, tilpasset individet.
Tid: 30 min eller 60 min

Tilvenning:
Dette benyttes med valper eller urolige hunder som skal behandles for første gang. Gangen er tilsvarende en ordinær time, men dette er med fokus på å bygge en god relasjon og skape tillitt. Her brukes det god tid, det gjøres ingen grundig palpasjon eller dyp massasje. Hunden skal ha en positiv opplevelse og grunnlaget for videre behandling legges.
Tid: ca 15 minutter

Laserbehandling:
Dersom hunden kun trenger laserbehandling og ikke massasje så kan dette selvfølgelig arrangeres. Dette gjelder feks på hunder som er urolige og engstelige for å bli tatt på. Laser har også en positiv effekt på sår, seneskader, triggerpunkter, spenninger i kroppen, leddplager m.m. Laser virker smertelindrende, har en antiinflammatorisk effekt, kan halvere legningstiden på sår og virke som en boost på immunforsvaret.
Tid: ca 15-30 min

Målrettet styrketrening:
Jeg konkurrerer målrettet innen både weightpull, sprint og longjump og vet hvor viktig det er med en riktig trent hund. Mange er opptatt av å bygge muskler, men prioriteres riktig muskelgruppe for å yte optimalt i akkurat det dere jobber mot? Får hunden i seg riktig næring for at akkurat disse musklene skal jobbe best? Dette kan jeg hjelpe deg med. Målet er å få frem den beste versjonen av hunden og gjøre kroppen rustet til den oppgaven den skal fullføre.
Pris og tid avhenger av utgangspunkt og mål, ta kontakt for mer info.

Vektreduksjon:
Overvekt hos hunder er dessverre et vanlig problem, og det gir flere negative symptomer. Forkortet levetid, leddplager, diabetes, hjerte- og lungesykdommer og belastningsplager er noen av disse. En hund regnes som overvektig dersom den veier mer enn 15% over sin antatte normalvekt. Dette vil tilsvare ca 250 gram hos en Chihuahua, eller ca 4,5 kg hos en Labrador (vekt hentet fra NKK rasestandard). Jeg er svært opptatt av ernæring og ønsker at hunden skal kunne få den beste livskvaliteten den kan ha. Målet er ikke å få de raskt ned i vekt eller sette urealistiske mål. Vektreduksjon skal skje på en trygg måte, og tilpasses hundens sykdomshistorikk, rase og alder. Har du en overvektig hund, som du rett og slett ikke klarer å få ned i vekt? Ta kontakt så hjelper jeg deg. 
Pris og tid avhenger av utgangspunkt og mål, ta kontakt for mer info.

Kloklipp:
Jeg hjelper deg gjerne med kloklipp dersom du har behov for det. Gjennom jobben min i dyrebutikk, samt tidligere hundepensjonat og omplassering, så har jeg klippet mange ulike raser i mange ulike aldre. Jeg tar alt fra vedlikeholdsklipp til klør som har vokst for langt. Jeg vet hvor viktig det er med trygge rammer, og har full forståelse for at hunder og eiere synes dette er vanskelig. Har du en hund som er skeptisk så gjør ikke dette noe. Vi setter av god tid og tar det i rolige omgivelser. Dersom en hund trenger kloklipp i forbindelse med behandling så må dette opplyses om FØR behandlingen. Dette fordi kloklippen skal gjennomføres først iht spenninger i muskulaturen.

Journal:
En digital journal skrives etter hvert besøk/behandling. Denne er konfidensiell og vi som behandler har taushetsplikt. Denne journalen hjelper til med å kartlegge behandlingene som blir gjort, registrere endringer i muskulatur/atferd m.m

Alle hunder skal være ferdig luftet FØR timen og møte opp tørre og uten for mye skitt/floker i pelsen :)